با پرکردن فرم نوبت خود را رزرو کنید.
حتماً بارها پیش آمده که جذب لبخند زیبا و دندانهای مرتب بازیگران و افراد مشهور شوید. باید بدانید این زیبایی اتفاقی نبوده و آنها مانند هزاران نفر دیگر در دنیا، برای زیباتر شدن و اصلاح طرح لبخند از ونیر کامپوزیت استفاده کردهاند. البته گمان نکنید که با این کار، بدون دردسر و برای همیشه به زیبایی دائمی دست پیداکردهاید. بلکه کامپوزیت نیز مانند هر چیز دیگری معایب و مزایای خاص خود را دارد و اگر بهدقت نکات بهداشتی را رعایت نکنید، با معضل تغییر رنگ کامپوزیت دندان روبهرو خواهید شد.
ترکیب ونیر کامپوزیت بهگونهای است که با فضای دهان و دندان سازگاری خوبی داشته و با مقاومت بالای خود باعث حفاظت از دندان میشود. دوام و ماندگاری این روکشها در صورت رعایت کردن مراقبتهای لازم، حدود 8 تا 10 سال خواهد بود.
کامپوزیت کردن علاوه بر داشتن مزایایی چون؛ افزایش زیبایی، مقاوم کردن دندان، اصلاح دندانهای کج و نامنظم و ... معایبی نیز دارد. معایبی چون تغییر رنگ کامپوزیت دندان، شکستن یا خورد شدن، خراشیدگی و.
دراینبین تغییر رنگ کامپوزیت دندان امری اجتنابناپذیر است. حتی اگر نکات لازم را به بهترین نحو ممکن رعایت نمایید، باز هم باید با چنین معضلی دستوپنجه نرم کنید. هرچند هر چیزی راهحلی دارد. و درمان رنگ گرفتگی کامپوزیت نیز کار چندان سختی نیست. اما خب همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. پس در ادامه عوامل تأثیرگذار روی رنگ کامپوزیت را با هم بررسی میکنیم:
انتخاب رنگ، اولین قدم بعد از تصمیمگیری برای انجام کامپوزیت است. همچنین جنس کامپوزیت تأثیر زیادی در دوام و ماندگاری آن دارد. دندانپزشک میتواند با توجه به رنگ لب و رنگ اولیه دندانها شما را در انتخاب رنگ نهایی کامپوزیت راهنمایی کند.
هرچه دندان سالمتر و رنگ آن سفیدتر باشد، انتخاب رنگ ونیر کامپوزیت سختتر خواهد بود. گاهی اوقات رنگ خاص دندان و ساختار رنگدانههای آن باعث ایجاد خطا در انتخاب رنگ میشوند.
جنس بزاق و میزان رطوبت دهان نیز نکاتی هستند که میتوانند بهمرور باعث تغییر رنگ کامپوزیت شوند. به همین دلیل متخصص با توجه به این موارد لازم است رنگی را انتخاب کند که کمتر تحت تأثیر قرار میگیرد.
همانطور که میدانید رنگپذیری کامپوزیت از لمینت بیشتر است. به همین دلیل مراقبتهای آن نیز حساستر باید باشد. اگر در طول شبانهروز بهطور مرتب از مسواک و نخ دندان استفاده نشود، تجمع ذرات غذایی و حتی نوع بزاق دهان میتواند منجر به تغییر رنگ کامپوزیت گردد. این تغییر رنگ فقط شامل تشکیل یکلایه جرم زردرنگ نیست. بلکه بافت خود کامپوزیت نیز میتواند بهمرورزمان، شفافیت و سفیدی خود را از دست دهد.
استفاده نکردن از دهانشویههای مخصوص نیز میتواند سرعت این تغییر رنگ را افزایش دهد.
گاهی برخی افراد مسواک زدن را فقط به روی دندان محدود میکنند. اما لازم است بدانید سطح زبان و پشت دندان نیز نقاط مستعدی هستند که از دیده پنهان میمانند.
بسیاری از مواد غذایی و نوشیدنیها شامل رنگدانههایی هستند که میتوانند روی رنگ کامپوزیت اثر بگذارند.
میوههایی مثل توتفرنگی و گیلاس، غذاهای چرب و حاوی گوجهفرنگی، نوشیدنیهای کافئین دار مثل چای و قهوه میتوانند باعث ایجاد لک و تسریع روند تغییر رنگ کامپوزیت دندان گردند.
مصرف سیگار و مواد مخدر نیکوتین دار نه تنها باعث تهدید سلامت دهان و دندان میگردد، بلکه میتواند عمر زیبایی کامپوزیت را بهشدت کاهش دهد. بهطوریکه متخصصان به افراد سیگاری توصیه میکنند در بازههای زمانی کوتاهتری نسبت به دیگران برای چکاب مراجعه نمایند.
راههای درمان تغییر رنگ کامپوزیت دندان
برای هر دردی، درمانی وجود دارد. زمانی که متخصصان به اصلاح طرح لبخند با استفاده از کامپوزیت روی آوردند، به فکر عواقب و راههای درمان آن نیز بودند. بنابراین درست است تغییر رنگ کامپوزیت دندان امری اجتنابناپذیر است، اما میتوان از طریق راههای زیر برای درمان آن اقدام کرد:
پالیش کردن ونیر کامپوزیت یکی از روشهای مراقبتی است که در هر دوره چکاب باید مدنظر قرار دهید. دندانپزشک با انجام اولین مرحله پالیش درست بعد از پایان کامپوزیت، باعث صاف شدن سطوح کامپوزیت و کاهش رنگپذیری آن میشود.
در نوبتهای بعدی چکاب نیز با توجه به جرم موجود در اطراف ونیر کامپوزیت و تغییر رنگ آن، دندانپزشک میتواند از پالیش کردن استفاده کند.
این روش باعث جرمگیری دورهای و صاف نگهداشتن مداوم بافت کامپوزیت شده و بهخوبی میتواند تغییر رنگ کامپوزیت را کنترل نماید.
مسواک و خمیردندان زبر میتواند باعث ایجاد خراشیدگی روی بافت ونیر کامپوزیت گردد. این خراشها و ناهمواریها زمینهساز جذب رنگ توسط بافت روکش خواهد شد.
مسواک زدن و استفاده از نخ دندان بعد از هر وعده غذایی؛ مانع تجمع ذرات غذا و باکتریها در اطراف کامپوزیت میشود. رعایت بهداشت دهان و دندان و حفظ عوامل جرم ساز بهخوبی میتواند ضمانت کننده دوام رنگ کامپوزیت باشد.
شاید شنیده باشید با استفاده از جوششیرین و نمک و ... غیره میتوان زردی کامپوزیت را از بین برد. اما باید بدانید این روشها غلط است. شما تنها میتوانید با رعایت نکات گفتهشده در متن از تغییر رنگ کامپوزیت دندان تا حدودی پیشگیری کنید.
باید بگوییم چسب کامپوزیت یکی از حساسترین نقاط به تغییر رنگ است و غالباً این چسبها خیلی زودتر از خود کامپوزیت دچار تغییر رنگ میشوند. بنابراین انتخاب بهترین چسب میتواند این فرایند را به تأخیر بیندازد.
جدول دسترسی سریع، کلیک کنید. |
شرایط اقساط کلینیک سیب سفید به چه صورت است؟ |
همین حالا کلیک نمایید و عکس لبخندتان را برای ما بفرستید.تا مشاوره و هزینهی حدودی آن از طرف متخصص زیبایی برای شما ارسال گردد.(تصاویر به گونهای که 16 دندان جلو مشخص باشد.) |
جهت دریافت نوبت آنلاین در کلینیک دندانپزشکی سیبسفید فرم رزرو را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.
شما می توانید با وارد کردن ایمیل در خبرنامه عضو شوید.