آدرس : شاهین شمالی، روبروی خرم‌شاد. تماس : 02144461471-02144451453

عوارض ایمپلنت برای افراد سیگاری بیشتر است یا غیر سیگاری؟

افراد غیر سیگاری هنگامی که به نارسایی ایمپلنت دندان و عوارض مربوط به کاشت مبتلا می شوند به میزان قابل توجهی دچار آسیب می شوند⁣.

عوارض ایمپلنت برای افراد سیگاری بیشتر است یا غیر سیگاری؟
9 مرداد 1401
0

عوارض ایمپلنت برای افراد سیگاری بیشتر است یا غیر سیگاری؟

⁣افراد غیر سیگاری هنگامی که به نارسایی ایمپلنت دندان و عوارض مربوط به کاشت مبتلا می شوند به میزان قابل توجهی دچار آسیب می شوند⁣. سیگار کشیدن یکی از عوامل موثر در نارسایی بین زمان قرار دادن ایمپلنت و عمل جراحی مرحله دوم بوده است که میزان عدم موفقیت ایمپلنت در بین افراد سیگاری دو برابر افراد غیر سیگاری است⁣. گرچه میزان بقای ایمپلنت فوری در افراد غير سیگاری بالاتر است.⁣ افراد سیگاری دارای MBL بالاتری نسبت به سایر افراد دارند. مشاهدات نشان داد که استخوان فک بالا نسبت به قرار گرفتن در معرض تنباکو حساس تر است.⁣ افراد سیگاری سنگین (بیش از 10 سیگار در روز) MBL بیشتری نسبت به افراد سیگاری خفیف (کمتر از 10 سیگار در روز) داشته اند.⁣ که خود در نتیجه ایمپلنت دندان نیز تاثیر گذار است...

مراقبت های بعداز ایمپلنت دندان

در ساعات و روزهای ابتدایی بعد از ایمپلنت با علائمی مانند ورم لثه، خونریزی مستمر، خروج مایع از لثه و درد رو به رو می‌ شوید که نشان دهنده جوش خوردن استخوان فک با پایه ایمپلنت و بهبودی زخم هستند. 48 ساعت اول بعد از عمل جراحی ایمپلنت بسیار مهم و حیاتی می‌ باشد

اولین نکته از دستورالعمل‌ های مراقبتی تعویض نکردن پانسمان باند گاز می‌ باشد. در صورتی که دچار خونریزی شدید و مداوم نشده باشید، نمی‌ توانید پانسمان را در چند ساعت اولیه بعد از عمل ایمپلنت تعویض نمایید. برای جلوگیری از جابجایی پانسمان به آرامی آن را با دندان‌ های خود فشار دهید. در صورتی که خونریزی بسیار زیادی داشتید، می‌ توانید یک باند گاز جدید بر روی پانسمان قبلی گذاشته و سپس هر 30 الی 45 دقیقه آن را تعویض نمایید

در روزهای اول بعد از کاشت دندان ناحیه جراحی شده را با زبان یا دست خود تحریک نکنید و بهتر است تا 8 ساعت از شستن دهان خودداری نمایید. سپس می‌ توانید بعد از ۲۴ ساعت، ۲ تا ۳ مرتبه در روز با محلول آب و نمک دهان و دندان‌ های خود را شست‌وشو دهید.

استراحت مناسب در ساعات اولیه بعد از ایمپلنت بسیار حائز اهمیت است. بهتر است در محیطی ساکت به صورت کامل دراز بکشید، به نحوی که سر کمی بالاتر قرار بگیرد. عدم فعالیت و استراحت کافی تاثیر زیادی در کوتاه شدن مدت زمان بهبودی دارد.

همچنین استفاده از کمپرس یخ در 48 ساعت بعد از جراحی تا حد بسیار زیادی به کاهش درد و تورم کمک می‌ کند. تغذیه درست در 48 ساعت اولیه بعد از عمل ایمپلنت شامل نخوردن مایعات داغ و گازدار می‌ شود. به هیچ عنوان از سیگار و الکل استفاده نکنید...

آيا ايمپلنت دندان خراب میشود؟

گرچه ایمپلنت دندان مستحکم تر از بریج دندان است اما نسبت به آسیب دیدگی صد در صد ایمن نیست. احتمال آسیب دیدگی ایمپلنت و تاج دندان مصنوعی در فرآیند بهبود و ریکاوری بر اثر عوامل مختلفی مانند دندان‌ قروچه کردن، کشیدن سیگار، مبتلا بودن به بیماری های سیستم ایمنی و غیره بسیار بیشتر می شود.

البته جنس تیتانیومی پایه ایمپلنت و همچنین تاج دندان سرامیکی نسبت به پوسیدگی و خراب شدن مقاوم است اما باید بدانید که عوامل مختلفی می تواند روی شکست ایمپلنت، لق شدن و افتادن پایه ایمپلنت، ترک خوردگی و شکستن دندان مصنوعی اثر گذار باشد.

بنابراین اینکه ایمپلنت های دندانی و تاج مصنوعی در برابر پوسیدگی و خراب شدن مقاومند به این معنی نیست که نیازی به رعایت مراقبت های دهان و دندان را ندارند؛ بلکه احتمال ایجاد پوسیدگی در ایمپلنت و دندان های مجاور آن بیشتر از آن است که تصورش را می کنید.

چرا ایمپلنت انجام دهیم؟

اولین مزیت ایمپلنت نسبت به روش های دیگر هم چون پروتز دندانی و پل های دندانی حفاظت از ساختار و بافت استخوان فک توسط ایمپلنت است.

در روش درمانی ایمپلنت، یک پیچ تیتانیومی مخصوص، به جای ریشه دندان از دست رفته، در فک قرار می گیرد و با پر کردن جای خالی ریشه ی دندان قبلی از تخریب بافت استخوان فک جلوگیری می کند.

مزیت دیگر ایمپلنت در مقایسه با سایر روش های درمانی، ظاهر و عملکرد ایمپلنت است. یک ایمپلنت دندانی چه از نظر کارایی در هنگام جویدن غذا و چه از نظر شکل و ظاهر کاملاً مشابه دندان طبیعی است و برخلاف پروتز دندانی برای بیمار هیچ گونه محدودیتی ایجاد نخواهد کرد...

طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟.

شکی نیست که ایمپلنت دندان بهترین گزینه برای جایگزینی دندانهای از دست رفته است زیرا تقریباً به همان اندازه دندانهای طبیعی دوام دارند و یکی از مزایای آنها طول عمر ایمپنت است. در واقع طول عمر ایمپلنت دندان می تواند دائمی باشد، اما برخی از عوامل وجود دارد که می تواند ماندگاری ایمپلنت دندان را به خطر اندازد.

ماندگاری بیشتر روشهای دندانپزشکی مانند بلیچینگ، کامپوزیت و لمینت موقتی می باشد. ایمپلنت جزو آن دسته از درمانهای دندانپزشکی است که ماندگاری و طول عمر آن در طول زمان اثبات شده است

0 نظر

ارسال نظر

!
!
ارسال شماره همراه شما منتشر نمی شود.

رزرو وقت

جهت دریافت نوبت آنلاین در کلینیک دندانپزشکی سیب‌سفید فرم رزرو را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.

رزرو وقت

!
!
!