آدرس : شاهین شمالی، روبروی خرم‌شاد. تماس : 02144461471-02144451453

برای انجام کامپوزیت دندان ها تراش می خورند؟

آیا درمان به طور کامل و درست انجام می‌شود یا خیر؟آیا درمان می‌تواند باعث آسیب رسیدن به دندان‌ها شود؟برای انجام کامپوزیت دندان‌ها تراش می‌خورند؟

برای انجام کامپوزیت دندان ها تراش می خورند؟
30 بهمن 1401
0

برای انجام کامپوزیت دندان‌ها تراش می‌خورند؟

زمانی که افراد قصد ترمیم و یا دریافت خدمات مربوط به زیبایی دندان را دارند، معمولا استرس خود را از روند درمان با سوالاتی همچون سوالات زیر بروز می‌دهند:

آیا درمان به طور کامل و درست انجام می‌شود یا خیر؟

آیا درمان می‌تواند باعث آسیب رسیدن به دندان‌ها شود؟

برای انجام کامپوزیت دندان‌ها تراش می‌خورند؟

گاهی در برخی از موارد مشاهده شده است که بعد از مراجعه برای درمان دندان، نه تنها مشکل حل نشده است بلکه فرد باید برای رفع مشکل جدید به دندانپزشک دیگری مراجعه ‌کند.

یکی از مشکلات شایع و غیرقابل جبران، تراش دندان برای کامپوزیت دندان است؛ درواقع تشخیص نادرست دندانپزشک در روش درمان، منجر به تراشیدن و در‌نهایت آسیب رسیدن به دندان‌ها می‌شود که در بسیاری از موارد غیر‌قابل جبران است.

کامپوزیت چیست و چگونه انجام می‌گیرد؟

کامپوزیت یک ماده ترمیمی همرنگ دندان است که روی سطح دندان قرار می‌گیرد. کامپوزیت انواع مختلفی دارد و از نظر رنگ، سختی و شفافیت با درجات مختلفی ساخته می‌شود. کامپوزیت برای اصلاح و درمان بریدگی و شکستگی، تغییر رنگ، بدشکلی، فاصله بین دندان‌ها، دندان‌های نامرتب و فرسوده و همچنین پرکردن سوراخ‌ها و از بین بردن لکه‌ها به‌کار برده می‌شود.

کامپوزیت به عنوان درمانی فوری شناخته می‌شود زیرا فرآیند ساخت آن در مطب انجام می‌شود.

حال که با کامپوزیت و کاربرد آن آشنا شدید بهتر است به پاسخ سوال "برای انجام کامپوزیت دندان‌ها تراش می‌خورند؟" بپردازیم.

تراش دندان برای کامپوزیت دندان

اکثر افرادی که تصمیم به ترمیم دندان‌های خود دارند ترجیح می‌دهند ساختار دندان خود را دستکاری نکنند. به همین خاطر آنها به دنبال راه‌هایی هستند که بدون تراشیدن دندان‌ها ظاهر دندان‌هایشان را اصلاح کنند.

کامپوزیت دندان روشی است که اگرچه نیاز به آماده‌سازی دندان دارد، اما میزان تراشیدن دندان در آن بسیار کم و ناچیز است، چنانکه گفته می‌شود مینای دندان در کامپوزیت تراشیده نمی‌شود.

درواقع تراشیدن دندان برای کامپوزیت بستگی به نوع عیب و مشکل دندانهای هر فرد دارد. از آنجایی که در کامپوزیت لایه بسیار نازکی از مواد روی دندان قرار می‌گیرد، در صورتی که میزان زشتی یا نامناسب بودن دندان‌ها شدید نباشد، ممکن است نیازی به تراشیدن مینای دندان نباشد.

اما در برخی از بیماران ممکن است مشکلات دندانی به اندازه‌ای باشند که لایه نازک کامپوزیت نتواند آنها را به صورت کامل بپوشاند؛ یا عیوب دندان‌ها به گونه‌ای باشد که نیاز به قرار‌گیری لایه ضخیم‌تری از مواد کامپوزیت روی دندان باشد. به همین دلیل دندانپزشک  باید مقدار کمی از مینای دندان را تراش دهد تا با قرار دادن یک لایه ضخیم‌تر از مواد، نتیجه ترمیم طبیعی و زیبا باشد.

عیوبی که امکان دارد موجب تراشیدن دندان‌ها برای کامپوزیت شوند عبارتند از:

داشتن دندان‌های بسیار بزرگ و بیرون زده

قرار دادن مواد کامپوزیت بر روی دندان‌هایی که بزرگ و بیرون زده هستند موجب برجسته شدن بیشتر آنها می‌شود. به همین خاطر دندانپزشک مقداری از مینای دندان را می‌تراشد تا با افزودن مواد روی آن، دندان با سایر دندان‌های مجاور هم تراز بماند و نه تنها مشکل دندان حل شود، بلکه بهترین نتیجه مرمت از این کار حاصل شود.

  فرم دادن به دندان‌های بلند و بزرگ

داشتن دندان‌های بلند و بزرگ نسبت به دندان‌های مجاور یکی از دلایل دیگری است که موجب تراشیدن دندان می‌شود تا نه تنها شکل و ظاهر آن متناسب با دندان‌های مجاور باشد؛ بلکه با قرار دادن لایه کامپوزیت روی دندان،  اندازه آن از حالت اولیه خود بزرگ‌تر نشود.

نامرتبی و کجی جزئی دندانها

در اصلاح دندان‌هایی که کج یا نامرتب هستند، برای اینکه بتوان کامپوزیت را به بهترین حالت روی دندان قرار داد تا با دندان‌های مجاور هم تراز شوند و کجی آنها برطرف شود بایستی سطح دندان تراشیده شود.

تغییر رنگ شدید دندان

اگرچه لایه کامپوزیت می‌تواند عیوب و تغییر رنگ‌ها را بپوشاند، ولی در مواردی که لکه‌ها رنگارنگ هستند و یا درجه تغییر رنگ شدید است، این لایه قادر به پوشاندن کامل آنها نیست و ممکن است رنگ دندان‌ها روی رنگ کامپوزیت تاثیر بگذارد و لکه‌هایی از پایین ظاهر شوند.  به همین خاطر دندانپزشک در صورتی که صلاح دانست مقدار بسیار کمی از مینای دندان‌ها را برمی‌دارد تا بتواند لایه ضخیم‌تری از مواد کامپوزیت را روی آنها قرار دهد و پوشش لازم و مطلوب را ایجاد کند.

 میزان تراش دندان برای کامپوزیت دندان

همانطور که در بالا به تفصیل در این باره توضیح داده شد معمولا در این روش تا حد امکان تراش دندان انجام نمی‌شود. در صورت لزوم، میزان سنگ زنی بسیار جزئی خواهد بود و ممکن است مقدار اندکی از مینای دندان برداشته شود. همچنین در مواردی که دندان ها عقب و جلو هستند و مرتب نیستند قبل از قرار دادن کامپوزیت، احتمال تراشیدن دندان‌ها به منظور اصلاح آن‌ها وجود دارد.

بهتر است بدانید که میزان تراش دندان قبل از کامپوزیت آنقدر کم است که حتی نیازی به استفاده از بیهوشی نخواهد بود.

سلامت و زیبایی با کامپوزیت کردن دندان

درست است که درمان کامپوزیت در خیلی از موارد به منظور زیبایی دندان‌ها استفاده می‌شود، اما رفع عیوب دندان باعث حفظ سلامت آن‌ها می‌شود.

بعد از کامپوزیت، دندان‌ها کمی برجسته‌تر از حد معمول خواهند بود.  اما این برجستگی کم است و در برخی موارد باعث زیباتر شدن دندان‌های خط لبخند می‌شود.

برخی از متقاضیان کامپوزیت ممکن است دوست نداشته باشند دندان هایشان بزرگتر از حد معمول باشد و بخواهند دندان‌هایشان قبل از کامپوزیت کمی کوتاه شود؛ اما باید در نظر داشت که سلامتی در درمان‌های دندانپزشکی مقدم بر زیبایی است.

 درواقع یک متخصص می‌داند که هرگز نباید تسلیم خواسته‌های غیرمنطقی بیمارانش شود. بنابراین در کلینیک‌های تخصصی، کامپوزیت دندان برای بیماران در وهله اول با در نظر گرفتن حفظ سلامتی آنها انجام می‌شود به همین دلیل نیز این اطمینان به شما داده می‌شود که اگر نیازی به تراش دندان نباشد، هرگز دندان‌ها را تراش نمی‌دهند.

عوارض تراش دندانها برای کامپوزیت

تراش دندان برای کامپوزیت توسط دندانپزشکان مجرب و حرفه‌ای انجام می‌شود و هیچگونه عارضه‌ای را ایجاد نمی‌کنند. ولی اگر دندانپزشک تجربه کافی در کارش نداشته باشد یا کار خود را به درستی و با اصول انجام ندهد، ممکن است عوارضی به دلیل تراشیدن دندان برای کامپوزیت ایجاد شود. این عوارض ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • آسیب رسیدن به بافت سالم دندان‌ها: تراشیدن مینای دندان نیاز به مراقبت کافی دارد تا بافت سالم دندان بیش از حد تراشیده نشود و از بین نرود.
  • توسعه بیماری‌های پریودنتال: ساییدن بیش از حد مینای دندان در طول زمان ممکن است بافت دندان را ضعیف نموده و خطر پوسیدگی دندان را در زیر کامپوزیت افزایش دهد که در طول زمان ممکن است باعث بیماری‌های پریودنتال شوند.
  • کاهش سطح سخت دندان‌ها و از دست دادن تکیه‌گاه لثه و بافت‌های نگهدارنده
  • تغییر رنگ دندان‌های شکسته به دلیل افزایش سن و مصرف غذا‌هایی که دارای رنگ‍دانه فراوانی هستند.

در چه روش‌های درمانی دیگری دندان تراشیده می‌شود؟

در برخی از روش‌های درمانی دیگر نیز حتما دندان باید تراشیده شود که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد:

یکی از روش‌هایی که در آن تراشیدن دندان الزامی است، بریج دندان است. اگر برای درمان دندان‌هایتان پزشک روش بریج را تشخیص دهد، برای پیشبرد روند درمان باید دندان‌ها را تراشید.

نقایصی مانند همپوشانی جزئی، شکل غیرعادی، پر شدن لب یا شکستگی نوک نیش‌ها را می‌توان با کمی ساییدن دندان اصلاح کرد.

جدول دسترسی سریع، کلیک کنید.

شرایط اقساط کلینیک سیب سفید به چه صورت است؟

کامپوزیت دندان چیست؟
نمونه کامپوزیت های انجام شده در کلینیک سیب سفید
چه کسانی نباید از کامپوزیت دندان استفاده کنند؟
کسانی که لثه های بزرگ و چشم گیر دارند برای زیبایی چه باید انجام دهند؟
طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است و پس از آن چه باید کرد؟ هزینه کامپوزیت دندان چقدر است و چه تعداد دندان نیاز به کامپوزیت دارد؟
بعد از کامپوزیت دندان چه شکلی میشوم؟ (ارسال عکس) تفاوت لمینت سرامیکی و کامپوزیتی در چیست؟
تفاوت کامپوزیت دندان و بلیچینگ دندان در چیست؟ رایج ترین سوالات درمورد کامپوزیت دندان چیست؟
چگونه بهترین کامپوزیت دندان مناسب شکل صورت خود را انتخاب کنید؟ اگر روی دندان هایم تاج دندان یا کامپوزیت ونیر داشته باشم می توانم از ارتودنسی استفاده کنم؟

ارسال عکس جهت مشاوره اینترنتی با متخصص زیبایی

دیگر مطالب مفید کلینیک دندانپزشکی سیب سفید:

0 نظر

ارسال نظر

!
!
ارسال شماره همراه شما منتشر نمی شود.

رزرو وقت

جهت دریافت نوبت آنلاین در کلینیک دندانپزشکی سیب‌سفید فرم رزرو را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.

رزرو وقت

!
!
!