با پرکردن فرم نوبت خود را رزرو کنید.
سوال "علت تغییر رنگ کامپوزیت دندان چیست؟" سؤال مهمی است که باید هر کسی که قصد انتخاب کامپوزیت را دارد و یا قبلا کامپوزیت دندان انجام داده است به خوبی پاسخ آن را بداند چرا که دانستن پاسخ این سوال باعث افزایش اطلاعات آنها در این زمینه شده درنتیجه با راههای محافظت و افزایش دوام کامپوزیت دندان آشنا می شوند و یا حتی سبب تصمیم گیری صحیح افراد می شود.
یکی از دغدغههای اصلی افرادی که کامپوزیت دندان انجام میدهند، عدم تغییر رنگ کامپوزیت دندان ها به مرور زمان است. در این مطلب علل تغییر رنگ کامپوزیت دندان را بررسی کرده و راههای پیشگیری از آن را ارائه خواهیم کرد.
انواع رنگ کامپوزیت مورداستفاده
قبل از آغاز بحث مربوط به "علل تغییر رنگ کامپوزیت دندان" بهتر است در مورد انواع رنگ کامپوزیت استفاده شده در دندان پزشکی نکاتی را بدانید.
کامپوزیتها در رنگهای متنوعی تولید شده اند و برای هر فرد متناسب با رنگ دندانهای طبیعی او انتخاب میگردد. انواع رنگ کامپوزیت عبارتاند از:
• گروه a با رنگ قهوهای
• گروه b با رنگ قهوهای مایل به زرد
• گروه c با رنگ خاکستری مایل به زرد
• گروه d با رنگ زرد متمایل به قرمز
هرکدام از این گروهها خود دارای حداقل ده طیف رنگی مختلف هستند که بنا به صلاحدید دندان پزشک و با توجه به راهنمای سایه رنگ دندانهای طبیعی انتخاب میگردد. هر کدام از دسته رنگها با استفاده از درجه بندی شدت روشنی به شمارههای 3،2،1 و 4 تقسیم بندی میشوند.
لازم به ذکر است که دندان پزشک برای انتخاب بهترین و مناسبترین گروه رنگی علاوه بر درنظر گرفتن رنگ دندانهای طبیعی فرد، به رنگ پوست، رنگ چشم و همچنین رنگ مو فرد نیز توجه می کند.
کامپوزیت دندان پس از کارگذاری مستقیما دچار تغییر رنگ نمیشود بلکه پس از گذشت زمان و در اثر عوامل محیطی تغییر رنگ می دهند درواقع ممکن است کل سطح رویی ونیر همانند دندانهای طبیعی دچار تغییر رنگ شود و به زردی بزند.
این تغییر رنگ ممکن است تمامی دندانها را درگیر کرده و یا فقط چند عدد از دندانها را شامل شود.
عواملی که سبب تغییر رنگ کامپوزیت دندان میشوند عبارتاند از:
- کیفیت کامپوزیت مورداستفاده
انواع مختلفی از کامپوزیتها در رنگها و برندهای مختلف در بازار موجود هستند. ساختار هر یک از کامپوزیتهای مورداستفاده متفاوت بوده و درصد استفاده از مواد رزینی و پلاستیکی در هرکدام از برندها با همدیگر متفاوت است. در برخی از برندها میزان استفاده از مواد رزینی بیشتر از مواد پلاستیکی است که بادوامتر بوده درنتیجه میزان تغییر رنگ در آن نسبت به ساختارهای دیگر کمتر خواهد بود.
- آسیب به دندانها
یکی از عوامل موثر در تغییر رنگ کامپوزیت، شکستگی و یا آسیب رسیدن به دندان از طرق مختلف مانند ضربه، سقوط، تصادف و ... است. زمانی که بافت (عاج) دندان دچار آسیب و فرسودگی میشود، بافت ونیر تغییر رنگ یافته و حتی از پشت دندان نیز مشخص میگردد. تغییر رنگ دندان آسیب دیده سبب کاهش زیبایی دندانهای فرد میشود که باید با مراجعه به مطب دندان پزشکی آن را برطرف نمود.
- برگشت لثه
زمانی که سن افراد بالاتر میرود طی روند طبیعی لثه به سمت بیرون دچار برگشتگی میشود. در چنین شرایطی ذرات غذا بین لثه و دندانها گیرکرده و درصورت عدم رعایت بهداشت فردی ب صورت منظم، امکان پوسیدگی دندانها افزایش پیدا میکند. در افرادی که کامپوزیت دندان انجام دادهاند، برگشت لثه به بیرون سبب نمایان شدن چسب زیر ونیر شده و همین امر نیز باعث تغییر رنگ در کامپوزیت دندان میگردد.
درواقع رنگ کامپوزیت مورداستفاده در دندان تغییر نمیکند بلکه رنگ چسب مورداستفاده در زیر ونیر دچار تغییر میگردد که در این حالت دندانهای فرد شکل بدی به خود گرفته و نمیتوان ظاهر آنها را تغییر داد.
جهت جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی بهتر است به صورت منظم به دندانپزشک مراجعه کرده و مورد چکاب دائمی قرار بگیرید.
- عدم رعایت بهداشت دندانها
رعایت بهداشت دهان و دندان یکی دیگر از عواملی است که ازتغییر رنگ کامپوزیت دندان جلوگیری میکند پس درنتیجه می توان گفت یکی دیگر از علل تغییر رنگ کامپوزیت دندان، عدم رعایت بهداشت فردی است.
فردی که به این موضوع اهمیت ندهد و پس از وعدههای غذایی از مسواک و نخ دندان استفاده نکند، ذرات غذا در لابلای کامپوزیت و دندانها گیرکرده و بهمرور زمان سبب تغییر رنگ و درنتیجه پوسیدگی آنها خواهد شد.
توصیه تمامی دندان پزشکان به مراجعه کنندگان استفاده مداوم از مسواک، نخ دندان و دهان شویه است تا دندانهایی سالم و بدون تغییر رنگ در کامپوزیتها داشته باشند.
- مواد ونیر مورد استفاده
امروزه برای دوام بیشتر و عدم تغییر رنگ در کامپوزیت دندانها از ونیرهای سرامیکی استفاده میشود.
درگذشته از ونیرهای کامپوزیت استفاده میشد اما مشکل اصلی ونیرهای قدیمی دوام و عمر کمتر آن ها بود که احتمال ایجاد لکه و تغییر رنگ در آنها را افزایش میداد.
اما خبر خوب این است که ونیرهای سرامیکی از موادی با نفوذپذیری بیشتر ساخته شدهاند که نسبت به تغییر رنگ دوام بیشتری دارند.
اگر شما نیز جزو افرادی هستید که در گذشته از کامپوزیت ونیر استفاده کردهاید برای جلوگیری از تغییر رنگ بهتر است آنها را با ونیرهای سرامیکی تعویض کنید زیرا ونیرهای سرامیکی علاوه بر دوام بیشتر، به علت عدم تغییر رنگ سریع زیبایی شما را چندین برابر خواهند نمود.
- مهارت و تجربه دندان پزشک
برای جلوگیری از تغییر رنگ سریع کامپوزیتهای مورد استفاده، علاوه بر استفاده از بهترین برند کامپوزیت، باید به مهارت و تجربه دندان پزشک نیز توجه کرد. هنر و مهارت دندان پزشک باید به حدی بالا باشد که پولیش دندان کامپوزیت شده را به صورت اصولی انجام دهد تا کامپوزیت مورد استفاده به سرعت دچار تغییر رنگ نشود.
- تغییر رنگ چسب ونیر
برای چسباندن ونیرهای کامپوزیت معمولاً از چسب صمغی استفاده میشود که به کنارههای دندانها زده میشود. مواد چسبی به اندازه خود ونیرهای سرامیکی مقاوم نیستند و ممکن است در اثر مصرف برخی غذاهای حاوی رنگ دچار تغییر رنگ شوند.
- رژیم غذایی نامناسب
رژیم غذایی نامناسب از دیگر عواملی است که میتوان از آن بهعنوان علت تغییر رنگ کامپوزیت دندان نام برد. مصرف مداوم مواد غذایی و نوشیدنیهای حاوی رنگدانه می تواند سبب تغییر رنگ سریع در کامپوزیت دندانها شود. قهوه، چای، نوشابه و غذاهای حاوی رنگدانه از جمله موادی هستند که در تغییر رنگ کامپوزیت تاثیر بسزایی دارند.
- مصرف سیگار ودخانیات
ازدیگر علتهای تغییر رنگ کامپوزیت دندانها، مصرف سیگار و دخانیات است. افرادی که از این موارد استفاده میکنند معمولاً با گذشت زمان کامپوزیت دندانهایشان دچار تغییر رنگ شده و به زردی تمایل پیدا میکند.
جدول دسترسی سریع، کلیک کنید. |
شرایط اقساط کلینیک سیب سفید به چه صورت است؟ |
جهت دریافت نوبت آنلاین در کلینیک دندانپزشکی سیبسفید فرم رزرو را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.
شما می توانید با وارد کردن ایمیل در خبرنامه عضو شوید.