آدرس : شاهین شمالی، روبروی خرم‌شاد. تماس : 02144461471-02144451453

علل بروز بیماری لثه (پریودنتال) چیست؟

بیماری لثه چیست؟ علل بروز بیماری پریودنتال. علائم بیماری لثه چیست؟ راه‌های پیشگیری از بیماری پریودنتال. چه مواردی روی بیماری لثه تاثیر‌گذار است؟ خونریزی لثه و درمان آن. بیماری‌های لثه.

علل بروز بیماری لثه (پریودنتال) چیست؟
3 آذر 1397
0
دسته بندی: بیماری‌های لثه,

 

شرایط اقساط دندانپزشکی: 70 درصد از مجموع هزینه دندانپزشکی شما به صورت بلند مدت و تا 10 ماه اقساط  می‌گردد.

برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید:

 453 451 44 -021  و  471 461 44 - 021 

پریودنتال چیست؟

بیماری پریودنتال یا التهابات لثه‌ای به دلیل عفونت لثه و استخوان اطراف دندان‌ها بوجود می‌آید. علائم اولیه‌ی این بیماری که نشان‌دهنده‌ی آلودگی لثه با باکتری است، خونریزی و متورم شدن لثه‌ها می‌باشد. در صورت عدم درمان این بیماری، امکان گسترش آن و در نهایت از بین رفتن دندان و لثه‌ی شما وجود دارد.

دو بیماری شایع پریودنتال:

  • Gingivitis: التهاب لثه در گردن دندان
  • Periodontitis: التهاب استخوان و بافت دندان

علل بیماری لثه چیست؟

بیماری پریودنتال توسط باکتری در پلاک دندان ایجاد می‌شود. پلاک مواد چسبنده‌ای است که پس از مسواک زدن و غذا خوردن روی دندان‌های شما ایجاد می‌شود. دندان‌ برای خلاص شدن از باکتری، سلول‌های سیستم ایمنی خود را آزاد می‌کند که باعث سوزاندن و آسیب رساندن به لثه‌ها، رباط پریودنتال یا استخوان آلوئولار می‌شود. همین امر منجر به تورم، خونریزی لثه و گنگی‌ویت خواهد شد. شدت این بیماری همچنین می‌تواند باعث از بین‌رفتن دندان‌ها شود که این نشانه‌ای از پریودنتیت شدید (مرحله‌ی پیشرفته‌ی بیماری) است.

عوامل موثر بر بیماری پریودنتال:

میزان پیشرفت بیماری پریودنتال در فرد بستگی به شدت حمله یا مقاومت در برابر حمله‌ی پلاک‌ها و کارایی پاسخ‌های ایمنی و التهابی بدن میزبان دارد. تحقیقات کنونی نشان می‌دهد که پاسخ‌های میزبان تحت تاثیر عوامل خاص محیطی و ژنتیکی قرار می‌گیرند که می‌تواند حساسیت عمومی میزبان یا حساسیت موضعی یک دندان در داخل دهان به این بیماری را تعیین کند. متاسفانه شدت بیماری در افرادی که بیماری‌هایی نظیر دیابت، HIV و سندرم داون دارند به دلیل سیستم ایمنی ضعیف در بدن آن‌ها، بیشتر است.سیگار کشیدن و دیابت، از جمله عوامل ابتلا به بیماری پریودنتال هستند. بیماری گنگی‌ویت تقریبا به طور انحصاری در افراد سیگاری اتفاق می‌افتد. رژیم غذایی و استرس نیز بر سلامت پریودنتال تاثیر می‌گذارند؛ اما معلوم نیست که آیا رابطه مبتنی بر فیزیولوژیکی است یا فقط به این دلیل است که افراد تحت استرس احتمال کمتری دارند که بهداشت دهان و دندان را به طور منظم انجام دهند. از دیگر عوامل موثر بر این بیماری می‌توان به وضعیت نامناسب دندان‌ها در دهان که باعث تجمع پلاک می‌شود، اشاره کرد.

علائم بیماری پریودنتال:

پریودنتال از جمله بیماری‌هایی است که ممکن است بدون بروز هیچ‌گونه علائمی پیشرفت کند. اما در این‌جا به تعدادی از علائمی که نشان‌دهنده‌ی بروز ناهنجاری پریودنتال است اشاره می‌کنیم:

  • خونریزی لثه‌ها حین مسواک زدن
  • متورم و قرمز بودن لثه‌ها در حالت عادی
  • بد بو بودن طعم دهان
  • از بین رفتن تدریجی لثه‌ها
  • ایجاد فاصله بین دندان‌ها و لثه‌ها
  • تغییر شکل دندان‌ها

پیشگیری از بیماری پریودنتال:

پلاک مهم‌ترین عامل بروز پریودنتال است، بنابراین کنترل آن از ابتلا به این بیماری جلوگیری می‌کند. مهم‌ترین روش کنترل پلاک، مسواک زدن است که باید از دوران کودکی به عنوان روشی روزمره آموزش داده شود. استفاده از نخ دندان حداقل دو بار در روز و تمیز کردن دندان و لثه توسط دندانپزشک نیز از تجمع پلاک روی دندان جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: ارتودنسی دندان، دندان قروچه، لمینت سرامیکی دندان، کامپوزیت دندان، بلیچینگ دندان، روکش دندان، ریتینر چیست؟

 

شرایط اقساط دندانپزشکی: 70 درصد از مجموع هزینه دندانپزشکی شما به صورت بلند مدت و تا 10 ماه اقساط  می‌گردد.

برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید:

 453 451 44 -021  و  471 461 44 - 021 

خطراتی که پریودنتال را تشدید می‌کند:

علاوه بر باکتری در پلاک، چندین عامل دیگر نیز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری لثه را افزایش دهد و یا هنگامی که عفونت در آن قرار دارد بدتر شود.این عوامل عبارت‌اند از:

ژنتیک و ارث: ژنتیک تاثیر زیادی بر روی ابتلا به بیماری پریودنتال دارد ولی با رعایت موارد بهداشتی به طور منظم و درست می‌توان از مبتلا شدن جلوگیری کرد.

مصرف سیگار و دخانیات: سیگار کشیدن خطر ابتلا به بیماری پریودنتال را افزایش می‌دهد و یا اگر مبتلا به پریودنتال هستید، آن را شدیدتر می‌کند. در مواردی مصرف سیگار حتی باعث مقاومت در برابر درمان این بیماری شده است. پس ترک این عادت قطعا تاثیر مثبتی روی پریودنتال خواهد داشت.

استرس: استرس، سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند و همین امر باعث بروز یا تشدید بیماری پریودنتال می‌شود.

تغییرات هورمونی: هر زمان که سطح هورمون در بدن بالا و پایین شود این تغییرات می‌تواند روی دهان و دندان نیز تاثیر بگذارد. بلوغ، حاملگی و یائسگی از جمله عوامل تاثیرگذار روی هورمون‌ها هستند.

دارو‌ها: چندین نوع از دارو‌ها می‌توانند باعث خشکی دهان و یا کزواستوم شوند. به عنوان مثال داروهای خاصی برای افسردگی و فشار خون بالا وجود دارد که باعث افزایش پلاک روی دندان‌ها می‌شوند. دیگر دارو‌ها عبارت اند از:

  • فنیتوین: مورد استفاده برای کنترل تشنج.
  • سیکلوسپورین: مورد استفاده برای سرکوب سیستم ایمنی بدن افرادی که نیاز به پیوند عضو دارند (برای جلوگیری از رد پیوند).
  • نیفدیپین: این دارو مسدود کننده‌ی کانال کلسیمی است که برای درمان فشار خون بالا، درد قفسه‌ی سینه (آنژین) یا آریتمی قلبی استفاده می‌شود.

بیماری‌ها: افراد مبتلا به بیماری‌های خاص بیشتر در معرض خطر بیماری پریودنتال هستند. برای مثال، افرادی که مبتلا به دیابت، عفونت HIV و التهابی مانند آرتریت روماتوئید هستند، احتمال مبتلا شدن آن‌ها به پریودنتال بیشتر است. البته جایی برای نگرانی نیست چون دندانپزشکان با توصیه‌هایی که به این افراد می‌کنند، آن‎‌ها را از چگونگی حفظ سلامت لثه و دندان‌هایشان مطلع می‌کنند.

تغذیه‌ی نادرست: تغذیه برای سلامتی کلی بدن، از جمله سیستم ایمنی بدن و لثه‌های سالم بسیار حائز اهمیت است. کمبود ویتامین C شدید (اسکوربو) می‌تواند باعث خونریزی لثه شود.

ارتباط بیماری پریودنتال با سایر بیماری‌ها:

طبق مطالعات صورت گرفته در سال‌های اخیر، بیماری پریودنتال با سایر مشکلات و بیماری‌ها در ارتباط بوده‌است. برخی از این بیماری‌ها عبارت اند از:

آترواسکلروز و بیماری قلبی: بیماری لثه ممکن است خطر شریان‌های مسدود شده و همچنین شدت بیماری‌های قلبی را افزایش دهد.

سکته‌ی مغزی: پریودنتال خطر ابتلا به سکته‌ی مغزی را که باعث ایجاد عروق مسدود شده می‌شود، افزایش می‌دهد.

زایمان زودرس: خانم‌های بارداری که در دوران بارداری مبتلا به بیماری پریودنتال هستند، ممکن است احتمال بیشتری برای زایمان زودرس داشته باشند. همچنین احتمال اینکه وزن نوزاد کم‌تر از حد معمول باشد نیز وجود دارد.

دیابت: همان‌طور که پیش‌تر به آن اشاره شد، بیماری پیودنتال، شدت دیابت را بیشتر می‌کند.

بیماری‌های تنفسی: باکتری‌هایی که درگیر این بیماری‌ می‌شوند ممکن است عفونت‌های ریه را افزایش دهند و شرایط ریه‌های موجود را بدتر کنند.

درمان خانگی پریودنتال:

در صورت بروز بیماری لثه برای افراد، اگر این بیماری خفیف باشد یا تا چند روز امکان مراجعه به کلینیک دندانپزشکی نباشد، می‌توان با درمان‌های خانگی برای مدتی از درد یا علائم این بیماری خلاص شد. از جمله راهکارهایی که برای درمان خانگی بیماری لثه وجود دارد می‌توان به روغن سیاه دانه، عسل (ادامه مطلب) 

جهت اطلاع از شرایط اقساطی و رزرو وقت اینجا کلیک کنید.

 

شرایط اقساط دندانپزشکی: 70 درصد از مجموع هزینه دندانپزشکی شما به صورت بلند مدت و تا 10 ماه اقساط  می‌گردد.

برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید:

 453 451 44 -021  و  471 461 44 - 021 

 

همین حالا کلیک نمایید و عکس لبخندتان را برای ما بفرستید. 

تا مشاوره و هزینه‌ی حدودی آن از طرف متخصص زیبایی برای شما ارسال گردد.

(تصاویر به گونه‌ای که 16 دندان جلو مشخص باشد.)

دیگر مطالب مفید کلینیک دندانپزشکی سیب سفید:

0 نظر

ارسال نظر

!
!
ارسال شماره همراه شما منتشر نمی شود.

رزرو وقت

جهت دریافت نوبت آنلاین در کلینیک دندانپزشکی سیب‌سفید فرم رزرو را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.

رزرو وقت

!
!
!