آدرس : شاهین شمالی، روبروی خرم‌شاد. تماس : 02144461471-02144451453

بررسی تاثیر دهان شویه های حاوی سدیم فلوراید بر تغییر رنگ کامپوزیت دندان

تاثیر دهان شویه بر تغییر رنگ کامپوزیت دندان، کنترل پوسیدگی دندان با فلوراید، بررسی تغییر رنگ دهانشویه های حاوی سدیم فلوراید بر تغییر رنگ ترمیم های کامپوزیتی

بررسی تاثیر دهان شویه های حاوی سدیم فلوراید بر تغییر رنگ کامپوزیت دندان
4 شهریور 1398
0
دسته بندی: کامپوزیت,

بررسی تاثیر دهان شویه های حاوی سدیم فلوراید بر تغییر رنگ کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان: امروزه، ترميم هایی که برای تغییر رنگ دندان انجام میگیرند به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گيرند. انواع مختلفی از كامپوزيت ها با ويژگيهای منحصر به فرد خود در بازار حرفه دندانپزشكی موجود هستند كه بر اساس سايز، شكل و نیز نحوه توزيع فيلرها تقسيم بندی می شوند.

یکی از موارد الزامی در ماندگاری بیشتر ترمیم های انجام شده با "کامپوزیت دندان"، ثبات رنگ آن ها می باشد. به این دلیل که  حضور مداوم  مواد غذايی، نوشيدنی ها و دهانشويه های مختلف در حفره دهان می تواند در تغییر رنگ کامپوزیت دندان موثر شود، در مواجهه با این محلول ها باید توجه بیشتری نمود.

بیشتر بخوانید: چگونه بهترین کامپوزیت دندان مناسب شکل صورت خود را انتخاب کنید؟ هزینه لمینت دندان، طول عمر کامپوزیت دندان، تفاوت لمینت سرامیکی و کامپوزیتی، تفاوت بلیچینگ و کامپوزیت دندان، ایمپلنت چیست، ایمپلنت ارزان

ویژگی های کامپوزیت دندان

  • كامپوزيت های جديد ماندگاری بالا و نیز ترميم هایی با زیبایی بیشتر را ممكن ساخته اند.  امروزه رزينهای كامپوزيت دندان انقباض كمتر، پاليش پذيری بهتر، ماندگاری ، قدرت باند و نیز زيبايی بيشتری دارند.
  • از طرفی كامپوزيت ها معايبی مانند تغيير رنگ، سايش و... دارند که هركدام از اين عوامل می توانند سبب تعويض ترميم های انجام شده با كامپوزيت دندان شوند.
  • عوامل داخلی و خارجی متعددی می توانند سبب تغييرات رنگ در ترميم های كامپوزيتی شوند. عوامل داخلی می توانند سبب ایجاد تغييراتی در خود ماده رزينی مانند تغيير ماتريكس رزينی و تغيير در سطح مشترك ماتريكس و فيلر شوند. همچنین از جمله عوامل خارجی که سبب تغییر خصوصیت رنگ کامپوزیت دندان می شوند ميتوان به استعمال سيگار، رژيم غذايی، بهداشت ضعیف دهان و دندان و نیز جذب مواد رنگی توسط ماتريكس رزينی اشاره کرد.

کنترل پوسیدگی دندان با فلوراید

با درنظر گرفتن اینکه در پوسيدگی دندان به عنوان بيماری عفونی ، كنترل باكتريهايی که عامل پوسيدگی می شوند تنها با روشهای مكانيكی  دشوار است استفاده از مواد شيميايی مي تواند كمك مناسبی در این زمینه باشد كه شامل دوره های از دست دادن مواد معدنی و به دست آوردن مجدد آنهاست. با درنظر گرفتن اين مسئله كه در ميان اين مواد شیمیایی،  فلورايد می تواند نقش مهمی در بهداشت دهان و دندان داشته باشد، محصولاتی که حاوی فلورايد هستند در اشكال مختلفی مانند خميردندان، دهانشويه، ژل و ... به بازار آمده اند. در حال حاضر تعداد افرادی كه از دهانشويه ها به عنوان یک عامل ضد میکروب استفاده می كنند به دليل توصيه دندانپزشكان و نیز به دليل فراهم ساختن حس خنكی و كاهش بوی بد دهان افزايش يافته است.

در ترکیبات دهانشويه ها از مواد مختلفی نظیر شوينده ها، اسيدهای آلی، سديم فلورايد و الكل استفاده می شود. امروزه در بازار دهانشويه های با غلظت سديم فلورايد ٠٥/٠ %و ٢/٠ % وجود دارند. برای مصرف روزانه دهانشويه های با غلظت ٠٥/٠ %که ضعيف تر هستند، توصیه می شود. در حالي كه دهانشويه های با غلظت ٢/٠ %قويتر بوده و يك بار در طول هفته به كار می روند. با كاربرد اين دهانشويه ها انتظار می رود ٤٠%-%٢٠  پوسیدگی دندان کاهش یابد. تاكنون مطالعات اندكd بر روي تاثیر دهانشويه های حاوی فلورايد بر روي تغییر رنگ كامپوزيت ها انجام شده است.

اثر دهانشویه های حاوی فلوراید بر تغییر رنگ کامپوزیت دندان

در مطالعه ای  با عنوان"بررسی اثر دهانشويه های حاوی سدیم فلورايد بر ثبات رنگ ترميم های كامپوزيتی" که در مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران انتشار یافته است، به بررسی اثر دهان شویه های حاوی فلوراید بر تغییر خصوصیت رنگ ترمیم های انجام شده با کامپوزیت پرداخته شده است. در این مطالعه از اسپكتروفوتومتری و سيستم CIELab استفاده شده است( سيستم CIELab براي بررسی و تعيين تغييرات اندك در رنگ مزايايی مانند قابليت تكرار، حساسيت و عينی بودن را داراست)، رنگ ثانويه نمونه ها پس از مواجهه، با استفاده از همان دستگاه اسپكتروشيدی كه قبل از مواجه رنگ استفاده شده بود، بررسی گرديد. یافته های این مطالعه نشان می دهد که نوع كامپوزيت هيچ تآثيری بر ميزان تغيير رنگ نداشته است و نیز ارتباط معنی داری بين نوع ماده حاوی فلورايد و ميزان تغيير رنگ وجود ندارد.

tasir-dahanshuye-bar-composite

نتیجه گیری

براساس نتایج این پژوهش، دو نوع دهانشويه ی مختلف در تغییر رنگ ترمیم های دو نوع کامپوزیت متفاوت بررسی شدند که هيچ كدام از دهان شویه ها باعث تغييررنگ قابل درك كلينيكی در كامپوزيت ها نشدند و هيچ تفاوت معني داری بين دو نوع كامپوزيت ميكروفيلد و کامپوزیت نانو هيبريد از نظر رنگ پذيری در اثر مواجه با دهانشويه ها وجود نداشت. هم چنين نتایج این تحقیق نشان می دهد که از نظر تغيير رنگ در ترميم های انجام شده با كامپوزيت، بين دهانشويه های با غلظت متفاوت فلورايد، تفاوتی وجود ندارد. همچنین از نظر نويسندگان مقاله، ممکن است  فاكتورهايی مانند تنوع غذاها و بزاق باعث ايجاد و تشديد تغيير رنگ در کامپوزیت دندان شود. در ميان عوامل ذکر شده، بزاق دهان ميتواند با رقيق سازی يا خنثي كردن pH محلولهاي دهانشويه و در نتيجه كاهش نرم شدگی ماتريكس رزينی، تشكيل پليكل بر سطح ترميمهای كامپوزيتی و در نتيجه اثر محافظتي بر آنها باعث كاهش تغيير رنگ در ترمیم های انجام شده با کامپوزیت دندان شود. شایان ذکر است که  مطالعات بيشتري برای تعيين اثر محلولهای دهانشويه و خميردندانها بر تغيير رنگ كامپوزيت ها لازم می باشد.

برای دریافت متن کامل مقاله به لینک زیر مراجعه نمایید.

http://jdm.tums.ac.ir/article-1-5678-fa.html&sw=%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA

 

 

اطلاعیه:قیمت لمینت دندان هر واحد 3500هزار تومان و کامپوزیت دندان هر واحد 950هزار تومان به تعداد محدود تا 5 روز آینده

امکان اقساط تا 70 درصد از کل مبلغ

برای مشاوره و ارسال عکس میتوانید با شماره زیر از طریق واتس آپ در ارتباط باشید.

09393558965 زیبایی و

درمانی

 

 

دیگر مطالب مفید کلینیک دندانپزشکی سیب سفید:

 

0 نظر

ارسال نظر

!
!
ارسال شماره همراه شما منتشر نمی شود.

رزرو وقت

جهت دریافت نوبت آنلاین در کلینیک دندانپزشکی سیب‌سفید فرم رزرو را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.

رزرو وقت

!
!
!