آدرس : شاهین شمالی، روبروی خرم‌شاد. تماس : 02144461471-02144451453

علت سیاه شدن لثه

دلایل تغییر رنگ لثه. علت سیاه شدن لثه‌ها چیست؟ بیماری لثه. بیماری نکروز و التهاب لثه. عفونت لثه و تغییر رنگ لثه. عوامل و بیماری‌هایی که باعث سیاه شدن لثه‌ها می‌شوند.

علت سیاه شدن لثه
20 دی 1397
1
دسته بندی: بیماری‌های لثه,

 

شرایط اقساط دندانپزشکی: 70 درصد از مجموع هزینه دندانپزشکی شما به صورت بلند مدت و تا 10 ماه اقساط  می‌گردد.

برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید:

 453 451 44 -021  و  471 461 44 - 021 

 

 

همین حالا کلیک کنید و عکس لبخندتان را به اینجا بفرستید. 

تا مشاوره و هزینه‌ی حدودی آن از طرف متخصص زیبایی برای شما ارسال گردد.

(تصاویر به گونه‌ای که 16 دندان جلو مشخص باشد.)

 

دلایل سیاه شدن لثه‌ها:

رنگ لثه در افراد با نژادهای مختلف و گوناگونی رنگدانه‌های پوست آنها متفاوت است. سیاه شدن لثه‌ها و دیگر تغییرات در آن ممکن به دلیل بهداشت دهان و دندان، مصرف برخی داروها، سیگار کشیدن و... باشد. به طور کلی لثه یک بافت با استحکام است که در اطراف دندان‌ها قراردارد و وظیفه‌ی نگه داشتن دندان‌ها در جای خود را بر عهده دارد. رنگ لثه‌ها ممکن است بنا به دلایلی از رنگ قرمز یا صورتی به رنگ سیاه یا قهوه‌ای تبدیل شود. در برخی موارد تغییر رنگ لثه طبیعی است، اما در بعضی موارد نشانه‌هایی از بیماری لثه مشاهده می‌شود که خطرناک بوده و حتما باید به دندانپزشک مراجعه کنید. در ادامه به بررسی این بیماری‌ها می‌پردازیم.

عوامل و بیماری‌هایی که باعث سیاه شدن لثه‌ها می‌شوند:

ملانین:

یکی از عوامل تیره شدن رنگ لثه‌ها، انباشته شدن ملانین (رنگدانه‌های تیره) در لثه می‌باشد. این اتفاق برای افرادی که دارای پوست تیره هستند بیشتر از افرادی که دارای پوست سفید رنگ هستند می‌افتد. به علاوه عوامل ژنتیکی هم می‌توانند باعث تیره شدن رنگ لثه‌ها بشود. همانطور که می‌دانید رنگ لثه می‌تواند به طور طبیعی در افراد مختلف متفاوت باشد. بالا بودن میزان ملانین در بدن افرادی که دارای پوست تیره‌تری هستند باعث به وجود آمدن لکه‌های تیره در لثه و یا تیره شدن رنگ آن می‌شود. در نتیجه تیره بودن رنگ پوست و لثه‌ها در صورت بالا بودن ملانین امری طبیعی است.

بیشتر بخوانید: کامپوزیت دندان، عصب کشی دندان، درمان سفید شدن لثه‌ها، مشکلات ارتودنسی دندان، بلیچینگ یا لمینت دندان

سیگار کشیدن:

کشیدن سیگار می‌تواند باعث تغییر رنگ لثه شود. سلول‌های تولید کننده‌ی رنگدانه‌های پوست، مو و چشم در بدن ملانوسیت (melanocytes) نام دارند. نیکوتین موجود در سیگار ملانوسیت را تحت تاثیر قرار داده و باعث تولید بیشتر ملانین در بدن می‌شود. لثه‌ها کم کم به رنگ قهوه‌ای یا سیاه تغییر رنگ می‌دهند. این تغییر رنگ ناشی از سیگار کشیدن ممکن است کلیه نواحی داخل دهان و لب پایین را تحت تاثیر قرار دهد.

مصرف برخی از داروها:

مصرف برخی از داروها مانند مینوسیکلسن (Minocycline) که برای درمان تعدادی از بیماری‌های عفونی به عنوان مثال بیماری کلامیدیا استفاده و بعضی از داروهای ضد افسردگی ممکن است سبب تغییر رنگ در لثه‌ها شود. این داروها باعث تجمع رنگدانه‌ها در بافت‌ها و یا بی‌رنگ شدن آنها می‌شود. اگر با شروع مصرف دارویی متوجه تغییر رنگ در لثه و دهان خود شدید، حتما به متخصص دندانپزشک خود مراجعه کرده تا داروهای جایگزین برایتان تجویز کنند.

آمالگام (ماده پرکننده‌ی دندان):

تغییر رنگ ناشی از فلز آمالگام ممکن است در هر قسمتی از دهان ظاهر شود اما معمولا در نزدیکی و کنار دندان پرشده به توسط آمالگام به وجود می‌آید. لثه به رنگ سیاه، خاکستری و یا آبی تغییر رنگ می‌دهد. آمالگام ترکیبی از چند فلز است که برای پر کردن و درمان دندان پوسیده به کار می‌رود. اگر ذراتی از این ماده به خارج از محدوده‌ی استفاده شده رانده شود، به زیر بافت لثه نفوذ کرده و رنگ آن را تغییر می‌دهد.

بیماری نکروز و التهاب لثه:

یکی از بیماری‌های عفونی و خطرناک مربوط به لثه، نکروز شدن بافت لثه‌ای است. این بیماری باعث از بین رفتن بافت‌های زنده‌ی نگهدارنده‌ی دندان و لثه و لایه‌ی نازک استخوانی فک می‌شود. بنابراین مرگ سلول‌های بافت لثه در اثر عفونت باعث سیاه شدن لثه می‌شود. از علائم آن میتوان به تب، احساس درد لثه‌ها، بوی بد دهان و خونریزی در لثه اشاره کرد. دلایل بیماری نکروز میتواند علاوه بر سیگار کشیدن، استرس و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، مربوط به بیماری‌های عفونی و ایدز باشد. اگر این بیماری‌ها به موقع درمان نشوند، میتوانند به بافت‌های داخلی و استخوان‌ها نفوذ کنند و این بسیار خطرناک است. برای درمان نکروز حاد لثه باید از آنتی بیوتیک و یا جراحی بافت‌های مرده‌ی لثه استفاده کرد.
عامل دیگر ی که سبب تغییر رنگ لثه می‌شود، التهاب شدید لثه می‌باشد. این التهاب باعث رشد سریع باکتری‌ها در دهان و لثه می‌شود. التهاب لثه ممکن است به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، استرس، کم‌خوابی و یا رژیم غذایی نادرست به وجود بیاید. التهاب حاد لثه باعث تشکیل یک لایه‌ی نازک مرده و تیره‌رنگ روی لثه‌ها می‌شود. شستشوی دهان با دهانشویه و رعایت بهداشت دهان و دندان و لثه‌ها به طور منظم می‌تواند از تکرار بیماری‌های عفونی جلوگیری کند.

بیماری آدیسون (Addison diseases):

این بیماری، غدد ترشح فوق کلیوی را تحت تاثیر قرار داده و باعث توقف ترشح این هورمون‌ها به اندازه کافی در بدن می‌شود. کسانی که مبتلا به بیماری آدیسون هستند ممکن است داشتن لثه‌ها و لب‌های تیره رنگ را تجربه کنند. همچنین باعث تیرگی رنگ پوست در قست‌هایی از بدن مانند: زانوها، در بندهای انگشتان، خط‌های موجود در کف دست‌ها و اطراف زخم‌ها می‌شود. مهم‌ترین علت این بیماری مربوط به ایمنی خود بدن است. اگر این بیماری درمان نشود و مقدار این هورمون‌ها کاهش یابد، میتواند باعث یک وضعیت بحرانی و نارسایی برای غدد فوق کلیوی شود.
علایم این بیماری عبارت اند از:
احساس ضعف و خستگی
احساس تشنگی بیشتر نسبت به قبل
کم شدن وزن و بی‌اشتهایی
کاهش فشار خون تا مرز از حال رفتگی
تیره شدن رنگ پوست

 

شرایط اقساط دندانپزشکی: 70 درصد از مجموع هزینه دندانپزشکی شما به صورت بلند مدت و تا 10 ماه اقساط  می‌گردد.

برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید:

 453 451 44 -021  و  471 461 44 - 021 

 

 

همین حالا کلیک کنید و عکس لبخندتان را به اینجا بفرستید. 

تا مشاوره و هزینه‌ی حدودی آن از طرف متخصص زیبایی برای شما ارسال گردد.

(تصاویر به گونه‌ای که 16 دندان جلو مشخص باشد.)

 

دیگر مطالب مفید کلینیک دندانپزشکی سیب سفید:

0 نظر

ارسال نظر

!
!
ارسال شماره همراه شما منتشر نمی شود.

رزرو وقت

جهت دریافت نوبت آنلاین در کلینیک دندانپزشکی سیب‌سفید فرم رزرو را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.

رزرو وقت

!
!
!