با پرکردن فرم نوبت خود را رزرو کنید.
اگر میخواهید بدانید آیا کسانی که سیگار میکشند هم میتوانند از کامپوزیت استفاده کنند یا خیر؟ با ما همراه باشید تا مزایا و معایب کامپوزیت دندان برای افراد سیگاری را باهم بررسی کنیم.
اگر میخواهید بدانید آیا کسانی که سیگار میکشند هم میتوانند از کامپوزیت استفاده کنند یا خیر؟ با ما همراه باشید تا مزایا و معایب کامپوزیت دندان برای افراد سیگاری را باهم بررسی کنیم.
افرادی که دندانهای کج و نامنظمی دارند یا حتی کسانی که از رنگ دندانهای خود ناراضی هستند میتوانند با استفاده از روکش کامپوزیت، زیبایی دهان و دندان خود را افزایش دهند. همچنین افراد سیگاری به دلیل عوارض مصرف دخانیات زیبایی دندان خود را ازدستدادهاند و بسیاری از آنها با مشکلات اعتمادبهنفس و ارتباطات اجتماعی دست و پنجه نرم میکنند.
البته که میتوان از کامپوزیت برای استتار ظاهر ناخوشایند دندان این افراد نیز بهره برد. اما خوب باید بدانید که دوام روکشها برای کسانی که سیگار میکشند کمتر از افراد معمولی خواهد بود. زیرا نیکوتین موجود در سیگار به همان اندازه که روی دندانها تأثیر مخربی دارد، باعث ایجاد زردی و افزایش احتمال آسیب به ونیرهای کامپوزیت نیز خواهد شد.
اگر این افراد بتوانند سیگار کشیدن را ترک کنند که چه بهتر. در این صورت دندانپزشک با خیال راحت مشکلات دندانی را که تابهحال به وجود آمده ترمیم کرده و سپس ونیرهای کامپوزیت را روی دندان قرار میدهد. اما خب اگر امکان ترک وجود ندارد، لازم است نکات بهداشتی را بیشتر از سایرین رعایت کنند تا روند آسیب به روکشها را کنترل نمایند.
درست است که نیکوتین ناشی از دود سیگار بیرنگ است. اما این ماده زمانی که در معرض هوا قرار بگیرد لایه زرد رنگی روی دندان ایجاد میکند. با تکرار این عمل و تجمع این لایههای زرد رنگ، روند رشد پلاکها و باکتریهای مضر نیز افزایشیافته و درنهایت باعث پوسیدگی و بد رنگی دندانها و بوی بد دهان میگردد.
مسلماً بعد از کامپوزیت هم میتوانید سیگار کشیدن را ادامه دهید، اما متخصصان توصیه میکنند تا 48 ساعت از این کار پرهیز کنید زیرا مواد رزینی کامپوزیت هنوز استحکام کافی را نداشته و بافت آسیبپذیرتری دارد و بهراحتی تحت تأثیر قرار میگیرد. در ادامه بررسی میکنیم که سیگار میتواند چه بلایی بر سر ونیرهای کامپوزیت بیاورد.
نه تنها نیکوتین موجود در سیگار، بلکه الکل موجود در شراب نیز میتواند باعث افزایش روند این تغییر رنگ شود. رنگدانههای قهوهای برگ تنباکو علت اصلی مخرب بودن نیکوتین است. این رنگدانهها روی ونیرهای کامپوزیت جمع میشوند و رنگ زرد به دندانها یا کامپوزیتها هدیه میدهند.
همینطور آنتوسیانینهای موجود در پوست انگور که رنگدانههای قرمزی شراب هستند نیز نفوذ بالایی روی ماتریس پلاستیکی کامپوزیت دارند.
تحلیل لثه از عوارض دیگر سیگار کشیدن مداوم است. معمولاً افراد سیگاری مجبورند سالی یکبار یا حتی چند بار برای ترمیم کامپوزیتها به متخصص مراجعه کنند. زیرا با تحلیل رفته لثه، فاصله بین کامپوزیت و لثه که با چسب پر شده بود افزایش مییابد و باعث کمرنگ شدن زیبایی دندانها میشود. حتی دیدهشده در شرایطی که این تحلیل شدید بوده است، کامپوزیتها از روی دندان بیافتد و باعث ایجاد مشکل گردد.
سیگار کشیدن باعث افزایش پلاکهای مضر دندان و پوسیدگی میگردد. معمولاً دندانپزشک در چکاپ های دورهای این پوسیدگیهای خفیف را ترمیم میکند. اما زمانی که پوسیدگی زیر روکشها به عصبی کشی برسد به ناچار باید تاج دندان را جایگزین کامپوزیت کرد که هزینه بیشتری در پی خواهد داشت.
بر اساس مطالعات، افراد سیگاری 4 برابر افراد معمولی درگیر بیماریهای لثه هستند. رشد پلاکها در اطراف کامپوزیت باعث از بین رفتن باندیگ کامپوزیت و مینای دندان شده و در نتیجه روکش از روی دندان میافتد.
با توجه به اینکه عوارض کامپوزیت دندان برای افراد سیگاری را بررسی کردیم، ممکن است در خصوص انجام کامپوزیت دچار تردید شده باشید. اما باید بدانید هر مشکلی راهحل مخصوص به خودش را دارد. شما میتوانید از دندانپزشک خود بخواهید توصیههای لازم برای پیشگیری از این عوارض را به طور مفصل برای شما توضیح دهد.
افراد معمولی برای چکاپ باید هر شش ماه به دندانپزشک خود مراجعه کنند. اما این بازه زمانی در مورد افراد سیگاری باید کوتاهتر باشد. زیرا متخصص باید وضعیت کامپوزیتها را بهخوبی بررسی کرده و در صورت مشاهده کوچکترین عوارض سیگار در اسرع وقت آن را رفع و ترمیم نماید.
درست است که همه افراد قبل از استفاده از روکش باید دندانهای آسیبدیده خود را ترمیم کنند. اما اهمیت این کار در افراد سیگاری دو برابر است. زیرا روند رشد مشکلات لثه و دندان با استعمال دخانیات یا مشروبات الکلی چند برابر میشود.
استفاده از مسواک و نخ دندان برای همه افراد ضروری است. اما برای این دسته، استفاده از دهانشویه میتواند باعث ضدعفونی شدن محیط دهان گردد. همینطور تمیز کردن زبان و پشت دندان باید دائماً انجام شود تا زمینه تجمع باکتریها ایجاد نگردد.
تنها سیگار نیست که میتواند باعث تغییر رنگ کامپوزیت شود. بلکه نوشیدنیهای بسیاری مثل چای و قهوه نیز باعث ایجاد لکههای قهوهای روی ونیر کامپوزیت میشوند. پس بعد از هر بار میل کردن نوشیدنیهای کافئین دار، حتماً مسواک بزنید یا از دهانشویه استفاده نمایید.
کامپوزیت دندان برای افراد سیگاری نیز باعث اصلاح طرح لبخند و افزایش زیبایی میشود. اما به دلایل گفتهشده دوام کمتری خواهد داشت که لازم است نکات پیشگیرانه را با دقت رعایت کنند
حداقل 48 ساعت بعد از کامپوزیت از استعمال دخانیات خودداری کنید.
جدول دسترسی سریع، کلیک کنید. |
پاسخ دکتر به تصاویر ارسال شده |
دیگر مطالب مفید کلینیک دندانپزشکی سیب سفید:
جهت دریافت نوبت آنلاین در کلینیک دندانپزشکی سیبسفید فرم رزرو را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.
شما می توانید با وارد کردن ایمیل در خبرنامه عضو شوید.