آدرس : شاهین شمالی، روبروی خرم‌شاد. تماس : 02144461471-02144451453

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

پیوند استخوان در ایمپلنت ، چرا برای ایمپلنت به پیوند استخوان نیاز است؟ روش های انجام پیوند استخوان در ایمپلنت دندان، استخوان پیوند شده در ایمپلنت از کجا بدست می آید؟ مراحل انجام پیوند استخوان در ایمپلنت

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان
16 شهریور 1398
0
دسته بندی: ایمپلنت,

 

اطلاعیه:قیمت ایمپلنت دندان 5.200.000 به جای 6.200.000 فقط تا 5 روز آینده

امکان اقساط تا 70 درصد از کل مبلغ فراهم شده است.

برای مشاوره و ارسال عکس میتوانید با شماره زیر از طریق واتس آپ در ارتباط باشید.

09363558965 زیبایی

09393559163 درمانی

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان در حال حاضر بهترین و مناسب ترین گزینه دندانپزشکی برای جایگزین دندان های از دست رفته می باشد. برای کاشت ایمپلنت شرایطی لازم است که یکی از مهمترین آنها میزان قابل قبول تراکم استخوانی می باشد تا توان نگهداری ایمپلنت را در لثه داشته باشد. با از دست رفتن دندان و خالی ماندن جای آن در لثه،  به دلیل اینکه دیگر تحریک و فشاری در ناحیه دندان از دست رفته وجود ندارد، پس از مدتی استخوان فک تحلیل می رود. این یک واکنش طبیعی از سوی بدن می باشد. عوامل دیگری مانند تصادف و صدمه دیدن، ژنتیک، بیماری و... نیز ممکن است سبب تحلیل و از دست رفتن استخوان و یا حتی افتادن دندان به دلیل تراکم استخوانی ضعیف شود.کیفیت و کمیت استخوان، همواره در پی از دست دادن دندان کاهش می‌یابد، هر چند ممکن است شما متوجه تحلیل رفتن استخوان نشوید. اما وقتی پس از مدتی تصمیم به کاشت دندان می‌گیرید، مشخص می‌شود که استخوان کافی برای نگه داشتن ایمپلنت وجود ندارد.
 به همین دلیل است که ما غالباً ابتدا پیوند استخوان انجام می‌دهیم و همچنین توصیه می‌کنیم که دندان از دست رفته را هر چه زودتر جایگزین کنید. به علاوه بسیاری از دندانپزشکان پیشنهاد می‌دهند که پیوند استخوان در زمان  کشیدن دندان انجام شود.

چرا برای ایمپلنت به پیوند استخوان نیاز است؟

تحلیل رفتن استخوان سبب می شود که نگهداری و پشتیبانی دندان جدید عملا غیر ممکن شود. جایگزین کردن دندان از دست رفته نیاز به تراکم مناسب استخوان برای نگهداری دندان جایگزین را دارد. در ایمپلنت دندان، پایه ایمپلنت توسط بافت استخوانی اطراف نگهداشته شده و در آن ادغام می شود.  این یک مرحله بسیار مهم در ایمپلنت دندان می باشد. با قرارگرفتن ایمپلنت در لثه، تحریک لازم برای بازسازی استخوان مجددا فراهم می شود.

در شرایطی که بیمار تراکم استخوانی مناسب برای قرار دادن ایمپلنت را نداشته باشد، برای رفع کمبود،  با تشخیص متخصص ایمپلنت پیوند استخوان فک، پیش از ایمپلنت دندان و یا بسته به شرایط در حین جراحی ایمپلنت انجام می شود.

روش های انجام پیوند استخوان

از دو روش پیوند استخوان برای ایمپلنت می توان استفاده کرد. لیفت سینوس و ریج افزایی

  • لیفت سینوس

سینوس یک حفره در فک بالاست که به مجرای تنفسی بینی متصل است. جراحی لیفت سینوس  برای رفع مشکل تحلیل رفتن استخوان عمودی دندان‌های آسیای فک بالایی صورت می گیرد. با انجام این جراحی در قسمت فک بالا استخوان اضافه می شود. این عمل تقویت سینوس نیز نامیده می شود. از دست دادن و یا پوسیدگی دندان های آسیا و یا وجود عفونت در استخوان فک، سبب تحلیل رفتن استخوان می شود. فقدان استخوان برای کاشت دندان مشکل ایجاد می کند و بنابراین پیوند استخوان به این ناحیه لازم است تا بتوان درمان ایمپلنت را انجام داد. (بیشتر بخوانید: آیا جراحی سینوس با ایمپلنت دندان سازگاری دارد؟)

  • افزایش ریج

در روش افزایش ریج، به ارتفاع اسخوان فک و یا به پهنای استخوان فک افزوده می شود. از بین رفتن استخوان فک سبب می شود که ارتفاع و عرض استخوان توان کافی برای نگهداری از "ایمپلنت دندان" را نداشته باشد. متخصص ایمپلنت دراینصورت از افزایش ریج برای افزایش تراکم استخوانی فرد استفاده می کند.

بیشتر بدانید: ارتودنسی دندان، سینوس لیفت یا جراحی بالابردن سینوس چیست؟، کامپوزیت دندان، برنامه ریزی برای انجام ایمپلنت، ایمپلنت دندان، ایمپلنت اقساطی، ایمپلنت ارزان

استخوان پیوند شده چگونه بدست می آید؟

به چند روش می توان مواد لازم برای پیوند استخوان را بدست آورد:

  1. استخوان فرد بیمار: در معمول ترین روش استخوان مورد نیاز ازجاهای مختلف بدن خود بیمار گرفته می شود. قسمتی که استخوان مورد نیاز از آن گرفته می شود معمولا چانه یا قسمت عقب تر فک پایین است، در مواردی نیز از مفصل ران بیمار استخوان گرفته می شود.  بسته به اینکه استخوان از کدام قسمت بدن بیمار برداشته شود ممکن است نیاز به جراحی و بیهوشی و یا تنها بی حسی موضعی داشته باشد. به این روش پیوند استخوان "اتوگرافت" گفته می شود. مزیت پیوند استخوان به روش اتوگرافت، پیشگیری از انتقال بیماری است زیرا استخوان از بدن فرد بیمار تهیه می شود. این نوع پیوند بهترین نتیجه را حاصل می کند.
  2. استخوان افراد دیگر: در صورتیکه که نتوان از استخوان بدن خود بیمار برای پیوند استخوان استفاده کرد، گزینه دیگری وجود دارد و آن  دریافت استخوان از بدن افراد دیگر می باشد. این روش پیوند اسخوان به "الوگرافت" معروف است.  در این روش استخوان گرفته شده باید پیش از انجام ایمپلنت مورد آزمایش قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود که خطر انتقال بیماری وجود ندارد. در روش الوگرافت ممکن است بدن بیمار به استخوان فرد اهدا کننده واکنش نشان دهد و آنرا پس بزند. در بازسازی استخوان،  روش آلوگرافت عملکرد ضعیف تری نسبت به روش اتوگرافت در بدن بیمار دارد.
  3. استخوان بدن حیوانات: به دلیل اینکه ساختار مولکولی استخوان در بدن همه ی جانداران همانند هم می باشد، می توان از استخوان بدن حیوانات نیز برای پیوند استخوان استفاده کرد. در برخی موارد ممکن است ناچار به دریافت استخوان از بدن حیوانات خانگی مانند گاو شود و نتایج قابل قبولی نیز به دست آورد. این نوع پیوند استخوان "زنوگرافت" نامیده می شود.
  4. مواد سنتزی: در مواردی نیز  از روش "آلوپلاست" برای پیوند استخوان استفاده می شود. در این روش از مواد جایگزینی که در آزمایشگاه ساخته می شود برای پیوند استخوان استفاده می شود.  احتمال عفونت در روش آلوپلاست کمتر می باشد اما همچنان نسبت به روش اتوگرافت کارکرد کمتری در بازسازی استخوان دارد. در روش آلوپلاست از مواد سنتزی برای پیوند استخوان استفاده می شود. این مواد قادر تحریک بدن بیمار برای استخوان سازی طبیعی هستند.

مدت زمان مورد نیاز بهبودی پس از پیوند استخوان

برداشت استخوان باید با رعایت اصول کامل بهداشتی و حرفه ای انجام شود تا احتمال پیشامد هرگونه صدمه به صفر برسد. پس از انجام پیوند استخوان بسته به وضعیت سلامتی و شرایط بدنی بیمار دوره زمانی ببین 4 تا 9 ماه نیاز است تا استخوان بازسازی شود و آماده کاشت ایمپلنت باشد.

peyvand-ostokhan-dar-implant

مراحل انجام پیوند استخوان در ایمپلنت

  • بررسی وضعیت لثه و دندان بیمار
  • مشخص کردن ناحیه آسیب دیده
  • تعیین ینکه به چه مقدار و چه نوع استخوان برای انجام ایمپلنت نیاز است با استفاده از رادیوگرافی پانورکس و سی تی اسکن و ارزیابی استخوان
  • مشخص کردن روش و محل استخراج پیوند استخوانی
  • استخراج استخوان از محل تعیین شده
  • بی حسی موضعی بیمار
  • تراش استخوان به اندازه محل دریافت استخوان
  • نگهداری پیوند در محل با استفاده از پین، صفحه یا لیت، پیچ یا اسکرو، سیم و مفتول
  • بخیه و پاسمان محل زخم پس از عمل پیوند استخوان. در صورت نیاز در طول دوره ترمیم و التیام از اسپلینت یا آتل استفاده می شود.

مراقبت های پس از پیوند استخوان

  • پس از انجام عمل پیوند استخوان از لمس زخم دوری کنید
  • از شستن شدید و بیش از حد  خودداری کنید
  • از تف کردن به مدت بیست و چهار ساعت بپرهیزید تا از خونریزی مجدد جای زخم جلوگیری شود.
  • پرهیز از استعمال دخانیات
  • عدم استفاده از نی برای نوشیدنی ها شدیدا توصیه می شود.
  •  طبق دستورالعمل متخصص دندانپزشکتان، داروهای تجویز شده را مصرف کنید.

دوره بهبود کامل به وضعیت سلامتی بیمار و نیز به میزان کمبود استخوان بستگی دارد. چنانچه در طول دوره التیام بدن مقدار استخوان لازم برای ایمپلنت دندان را تولید نکند، در زمان ایمپلنت، مواد پیوندی بیشتری اضافه می شود.

منابع مقاله

  1. https://westcoastinternational.com/bone-graft-dental-implants
  2. https://www.augmabio.com/patient-info-bone-graft-dental/
  3. https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/dental-implant-surgery/about/pac-20384622

 

 

 

همین حالا کلیک نمایید و عکس لبخندتان را برای ما بفرستید. 

تا مشاوره و هزینه‌ی حدودی آن از طرف متخصص زیبایی برای شما ارسال گردد.

(تصاویر به گونه‌ای که 16 دندان جلو مشخص باشد.)

 

جهت اطلاع از شرایط اقساطی و رزرو وقت اینجا کلیک کنید.

 

دیگر مطالب مفید کلینیک دندانپزشکی سیب سفید:

 

 

 

0 نظر

ارسال نظر

!
!
ارسال شماره همراه شما منتشر نمی شود.

رزرو وقت

جهت دریافت نوبت آنلاین در کلینیک دندانپزشکی سیب‌سفید فرم رزرو را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.

رزرو وقت

!
!
!