آدرس : شاهین شمالی، روبروی خرم‌شاد. تماس : 02144461471-02144451453

ترمیم دندان شکسته

ترمیم دندان شکسته، روش های ترمیم دندان شکسته، کامپوزیت برای دندان های شکسته، روکش دندان های شکسته، لمینت دندان برای دندان های شکسته، ایمپلنت برای دندان های شکسته

 

تنها تا 15 اسفند ماه: کامپوزیت دندان هر واحد 540 هزار تومان به جای 700 هزار تومان

لمینت دندان هر واحد 1150000 به جای 1400000

امکان پرداخت اقساط بلند مدت 

مشاوره از طریق ارسال عکس به واتساپ یا تلگرام 

09122234921

ترمیم دندان شکسته  با کامپوزیت

دندان ها قادر به تحمل نیرو و فشار وارد شده هستند با این حال زمانی که فشار وارده بسیار شدید باشد ممکن است قسمتی از دندان شکسته شود یا ترک بردارد. روش های دندانپزشکی مختلفی مانند استفاده از کامپوزیت دندان، روکش دندان و پرکردن دندان، عصب کشی دندان و ایمپلنت (برای دندان هایی با شکستگی عمیق که باید کشیده شوند)، کاربرد دارند. امروزه بیشتر بیماران استفاده از کامپوزیت و لمینت دندان را ترجیح می دهند اما کامپوزیت ونیر و لمینت گزینه ی مناسبی برای همه بیماران و همه انواع شکستگی دندان نمی باشد.

dandanhaye-shekaste

عادت های رفتاری مانند دندان قروچه کردن، جویدن سطوح سخت و از این قبیل سبب ترک خوردگی دندان ها می شوند. . میزان ترک خوردگی دندان ها از نظر حجم و بزرگی و نیز میزان نفوذ ان ها در ساختار دندان متفاوت هستند.  چنانچه میزان ترک خوردگی جزئی باشد در اینصورت تنها مینای دندان آسیب می بیند ، در این حالت برای اصلاح ظاهر دندان پالیش کردن کافیست. چنانچه میزان ترک عمیق تر از مینای دندان باشد، برای پیشگیری از عفونت دندان و شکستگی بیشتر باید درمان های بیشتری انجام گیرد. 

نوع و شدت شکستگی دندان تعیین می کند که کدام یک از روشهای دندانپزشکی برای ترمیم آن استفاده شود. شدت شکستگی دندان می تواند به یکی از اشکال زیر باشد:

  • لب پریدگی دندان که در آن شکستگی فقط در سطح مینای دندان اتفاق می افتد.
  • شکستگی در لایه عاج
  • شکستگی در پالپ
  • شکستگی ریشه

علائم دندان شکسته

  • درد و ناراحتی هنگام جویدن غذا و روی هم قراردادن دندان ها
  • حساسیت نسبت به دمای کم و زیاد
  • در صورت شکستگی دندان، درد و ناراحتی بصورت رفت و برگشتی می باشد و درد تداوم ندارد.

علل شکستگی دندان

نمی توان برای شکستگی دندان علل خاصی را در نظر گرفت. با این حال مواردی وجود دارد احتمال شکسته شدن دندان را افزایش می دهد.

تشخیص ترک خوردگی دندان مشکل می باشد و دندانپزشک با معاینه کامل و استفاده از فیبر نوری دستی ترک خوردگی دندان ها را تشخیص می دهد. 

نحوه مراقبت از دندان خرد شده یا شکسته

اگر دندان شما دچار  تراشه یا شکستگی شده است ، در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید. در غیر این صورت ، دندان شما می تواند بیشتر آسیب دیده یا آلوده شود ، مراجعه بهنگام به کلینیک دندانپزشکی احتمالاً باعث می شود دندان شما از دست نرود.

در ضمن اقدامات خودمراقبتی زیر را امتحان کنید:

  1. اگر شکستگی موجب دندان درد است ، استامینوفن یا یکی دیگر از مسکن های بدون نسخه را مصرف کنید. دهان خود را با آب نمک بشویید.
  2. اگر شکستگی  باعث ایجاد لبه تیز یا لبه دار شده است ، آن را با یک تکه پارافین موم یا آدامس بدون قند بپوشانید تا از بریدن زبان یا قسمت داخلی لب یا گونه خود جلوگیری کنید.
  3. اگر باید غذا بخورید ، غذاهای نرم بخورید و از گاز گرفتن روی دندان شکسته پرهیز کنید.

درمان دندان شکسته یا خرد شده بستگی به میزان آسیب دیدن آن دارد. اگر فقط یک قطعه کوچک مینا شکسته شود ، ترمیم معمولاً می تواند به سادگی در یک ملاقات با دندانپزشک انجام شود. دندان آسیب دیده یا شکسته ممکن است منجر به درمان طولانی تر و پرهزینه تر شود. در اینجا روش هایی وجود دارد که دندانپزشک شما می تواند دندان شکسته یا خرد شده شما را ترمیم کند.

broken-teeth

درمان دندان شکسته شده و ترک خورده

پر کردن دندان

اگر فقط یک قطعه کوچک مینای دندان را خرد کرده اید ، دندانپزشک شما ممکن است با پر کردن آسیب را تعمیر کند.

کامپوزیت دندان

اگر شکستگی در  قسمت جلوی دندان باشد یا هنگام لبخند زدن دیده شود ، احتمالاً دندانپزشک از روش کامپوزیت استفاده می کند که قابلیت اصلاح دندان به رنگ طبیعی را دارد.

کامپوزیت دندان روشی ساده است که به طور معمول نیازی به بی حسی دندان ندارد. دندانپزشک پس از شکل دادن به مواد کامپوزیت متصل به دندان، از نور ماوراء بنفش برای سخت شدن مواد استفاده می کند.

کامپوزیت دندان یکی از روشهای دندانپزشکی برای برطرف کردن شکستگی، لب پریدگی، ترک خوردگی، تغییر رنگ و اصلاح شکل دندان و نیز اصلاح و درمان فاصله بین دندان ها و خط میانی نامتقارن دندان ها می باشد. چنانچه دندان دچار پوسیدگی باشد پیش از استفاده از کامپوزیت دندان، پوسیدگی دندان برطرف می شود. در صورت رعایت منظم و کامل بهداشت دهان و دندان طول عمر کامپوزیت دندان می تواند بیش از ده سال باشد. در این روش نیاز به بیهوشی بیمار وجود ندارد.

لمینت دندان

لمینت دندان در اصلاح زیبایی دندان بسیار کاربرد دارد. اگر مراقبت از ونیر پرسلن به  خوبی انجام شود می توان ماندگاری آن را تا بیش از سی سال افزایش داد.

بیشتر بخوانید:ایمپلنت، لمینت دندان بدون تراش، هزینه لمینت دندان، سوالات متداول لمینت دندان، تفاوت ونیر کامپوزیت و لمینت سرامیکی، ایمپلنت ارزان

روکش دندان

در شکستگی های شدید لازم است که دندان روکش شود. روکش دندان پرکابرد ترین روش دندانپزشکی برای ترمیم دندان های شکسته می باشد. روکش ها هم از دندان ها محافظت می کنند و هم ظاهر دندان را زیباتر می کنند. با قرار دادن روکش روی دندان، دندان شکسته شده می تواند فشار جویدن را تحمل کند.

بهتر است روکش دندان از سرامیک و همرنگ دندان باشد تا با دیگر دندان ها همخوانی داشته و ظاهر طبیعی تری داشته باشند. روکش های هر بیمار به طور سفارشی مختص به همان بیمار ساخته می شود.

عصب کشی دندان

چنانچه شکستگی دندان تا ریشه دندان پیش رفته باشد لازم است که دندان شکسته شده عصب کشی شود. معمولا پس از عصب کشی دندان از روکش دندان نیز استفاده می شود تا شکستگی بیشتر پیشگیری شود. در عصب کشی دندان پوسیدگی دندان نیز برطرف می شود. برخلاف تصور اغلب بیماران، عصب کشی دندان دردناک نیست و انجام آن به روش درست  مانع از درد و ناراحتی بیمار می شود.

بریج دندان

در برخی موارد ممکن است شکستگی دندان تا زیر خط لثه ادامه داشته باشد. در چنین مواردی دندان قابل ترمیم نیست. در این صورت دو گزینه برای درمان وجود دارد. استفاده از بریج و یا ایمپلنت دندان. (بیشتر بخوانید: ایمپلنت یا بریج: کدام روش بهتر است؟)

بریج دندان یک دندان نمادین یا مصنوعی است که به جای دندان از دست رفته قرار می گیرد و توسط دندان های اطراف نگهداشته می شود. چنانچه دندان های اطراف دندان  شکسته شده و از دست رفته، توانایی نگداشتن بریج را نداشته باشند در اینصورت می توان از ایمپلنت دندان برای درمان استفاده کرد. جنس بریج ها از فلز یا سرامیک و یا ترکیبی از هردو می باشد. دندانپزشک متخصص با بررسی وضعیت بیمار تصمیم می گیرد که از کدام یک از انواع بریج استفاده کند.

ایمپلنت

در کاشت ایمپلنت، دندان شکسته کشیده می شود و پایه ایمپلنت به جای ریشه دندان در فک بیمار قرار می گیرد و استخوان فک جوش می خورد و با آن ادغام می شود. طول عمر ایمپلنت دندان در صورت مراقبت از آن دائمی است. در مواردی که تراکم استخوان کافی در فک برای انجام ایمپلنت وجود نداشته باشد، پیوند استخوان پیش از درمان ایمپلنت انجام می گیرد.

 

منبع مقاله

https://www.webmd.com/oral-health/guide/repairing-a-chipped-or-broken-tooth#1

 

 

 

همین حالا کلیک نمایید و عکس لبخندتان را برای ما بفرستید. 

تا مشاوره و هزینه‌ی حدودی آن از طرف متخصص زیبایی برای شما ارسال گردد.

(تصاویر به گونه‌ای که 16 دندان جلو مشخص باشد.)

جهت اطلاع از شرایط اقساطی و رزرو وقت اینجا کلیک کنید.

دیگر مطالب مفید کلینیک دندانپزشکی سیب سفید:

0 نظر

ارسال نظر

!
!
ارسال شماره همراه شما منتشر نمی شود.

رزرو وقت

جهت دریافت نوبت آنلاین در کلینیک دندانپزشکی سیب‌سفید فرم رزرو را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.

رزرو وقت

!
!
!